Juu. Ja tili on tyhjä. Lahjat hankittu, pieni kinkkukin jääkaapissa nököttääpi. Yhtään en ole luotolla vingutellut, vaikka itsellenikin joululahjan ostaa päräytin. "Joulusiivouksen" tein viime viikolla, kiikutin mattoja ulos ja moppasin lattiat. Nyt se on muisto vain. Ihan saman sais tehdä taas, mutta en kyllä ala. Imuroin, järjestän ylimääräisen roinan silmistä pois ja käsittelen vielä vessan ja saunan jotenkin. Ruokaa jääkaappiin, kynttilät palamaan, hedelmiä ja konvehteja käden ulottuville? Joulukuusen koristelu.

Hautausmaalle muutama kynttilä jo sunnuntaina, niin aaton voi pyhittää oleiluun. Katsella Lumiukkoa ja Samu Sirkan joulutervehdystä. Riisipuuroa ajattelin aamulla keittää. Ja glögiä siemailla illalla hieman. Siinä välissä sitten joulupöytä laatikkoineen ja muineen. Että silleen. Kyllä se siitä sitten suttaantuu. Ja jos alkuvuonna on tiukkaa, kaitpa se siitä sitten tasaantuu kesään mennessä. Mitään ei jää kyllä tässä elämässä säästöön, vaikka nytkin olisi syy säästää. Matka. Kesällä.

Olen törmännyt taas viime aikoina kiitollisuuden tunteeseen, joka tulee ihmisistä ympärilläni. Kaikesta mitä on tässä ja nyt. Vaikka lapseni ovat välillä kiittämättömiä, vaikka parisuhteen rakkaus on muuttunut toverilliseksi olemiseksi. Asioilla on aina tapana järjestyä jotenkin. Nyt ei jaksa syväluodata asiaa enempää, mutta haaveet muhivat jossain syvällä ja valmistuvat ehkä aikanaan.